جامعه پویا -برنج دمی اصلیترین غذای مردم ایران بخصوص در شمال کشور است.
تهیه برنج دمی روش خاص خودش را دارد که اگر به صورت دقیق آن را رعایت کنید یک برنج بسیار خوشمزه به دست می آورید.
مواد لازم برای تهیه برنج دمی
برنج : 3 پیمانه
نمک : 2 قاشق غذا خوری
روغن : نصف پیمانه
بیشتر بخوانید : چطور برنج آبکش مجلسی درست کنیم
طرز تهیه برنج دمی یا کته
ابتدا برنج را تمیز کنید و ضایعات آن را بگیرید. سپس برنج را بخوبی بشویید و آن را خیس کنید. آب برنج باید زلال باشد در این مرحله نمک را به آن اضافه کنید و یکبار هم بزنید و بعد برنج را به مدت 5 ساعت رها کنید.
بعد از 5 ساعت آب برنج را خالی کنید و یکبار روی آن آب بریزید و دوباره خالی کنید. سعی کنید به برنج دست نزنید. سپس برنج را در قابلمه بریزید و روی به اندازه یک بند انگشت آب بریزید. قابلمه را روی شعله قرار دهید. اجاق را روشن کنید شعله را خیلی زیاد یا خیلی کم نکنید به حالت نیمه قرار دهید. روغن را به برنج اضافه کنید و برنج را روی اجاق رها کنید. 5 دقیقه بعد آن را یکبار هم بزنید.
بعد از اینکه آب برنج کشیده شد و قبل از اینکه برنج کاملا خشک شود برنج را دم بگذارید و شعله را کاملا کم کنید.
نیم ساعت زمان نیاز است تا برنج کاملا دم بکشد. سپس نوش جان کنید.
نکته
برای برنج دمی بهتر است از برنج ایرانی استفاده کنید.
کره حیوانی غذای شما را بسیار خوش طعمتر میکند میتوانید از کره حیوانی به جای روغن استفاده کنید.
چند پر زعفران روی برنج بپاشید و سپس دم بگذارید وقتی برنج دم کشید بسیار خوش عطر و خوش رنگ خواهد شد.
اگر می خواهید برنج ته دیگ داشته باشد یا قالبی در بیاید از یک قابلمه نچسب استفاده کنید و بعد از اینکه زیر اجاق را خاموش کردید 5 دقیقه صبر کنید و سپس قابلمه را در ظرفی که برای سرو در نظر گرفته این برعکس کنید تا برنج قالبی خارج شود.